Kā izrakstīt citus lietotājus no Windows 10

Windows atbalsta vairākus kontus vienā ierīcē. Ja kāds aizmirst izrakstīties no sava konta, viņa profils joprojām veic procesus un patērē resursus fonā. Tālāk ir norādīts, kā tajā pašā datorā varat izrakstīties no citiem lietotājiem.

Kā izrakstīties no citiem lietotājiem

Kad lietotājs bloķē savu kontu, dators atgriežas pierakstīšanās ekrānā, bet atstāj savu kontu, kurā ir pierakstījies un visas programmas un procesus darbojas fonā. Tas var radīt problēmas citiem cilvēkiem, kuri izmanto datoru. Varat izrakstīties no citiem lietotājiem, izmantojot uzdevumu pārvaldnieku vai komandu uzvedni, un mēs jums sniegsim abas metodes.

  Kā ieslēgt un pārvaldīt mobilo tīklāju operētājsistēmā Windows 10

Piezīme. Lai izrakstītu citu lietotāju no ierīces, jums ir jāizmanto konts ar administratora privilēģijām.

Izmantojot uzdevumu pārvaldnieku

Atveriet uzdevumu pārvaldnieku, nospiežot Ctrl+Shift+Esc, pēc tam loga augšdaļā noklikšķiniet uz cilnes „Lietotāji“.

Atlasiet lietotāju, no kura vēlaties izrakstīties, un pēc tam loga apakšā noklikšķiniet uz “Izrakstīties”.

Vai arī ar peles labo pogu noklikšķiniet uz lietotāja un pēc tam konteksta izvēlnē noklikšķiniet uz „Izrakstīties“.

Uzvedne norāda, ka, turpinot, visi lietotāja kontā esošie nesaglabātie dati var tikt zaudēti. Turpiniet tikai tad, ja zināt, ka viņi nezaudēs nekādus datus. Noklikšķiniet uz „Izrakstīties no lietotāja“.

Izmantojot komandu uzvedni

Atveriet paaugstinātu komandu uzvednes logu, noklikšķinot uz Sākt, meklēšanas lodziņā ierakstot “cmd”, ar peles labo pogu noklikšķinot uz rezultāta un pēc tam noklikšķinot uz “Palaist kā administratoram”.

  Kā labot kļūdu “Pārbaudiet Wi-Fi savienojumu” fotoattēlos operētājsistēmā Windows 10

Uzvednē ierakstiet šo komandu, lai identificētu lietotājus, kuri pašlaik ir pierakstījušies ierīcē:

query session

Katram lietotājam ir ar to saistīts ID. Šeit Marks ir lietotājs, no kura mēs izrakstāmies, un viņa ID ir “4”.

Pēc tam ierakstiet šo komandu, bet aizstājiet “ID” ar lietotāja ID no iepriekšējās komandas:

logoff ID

Tātad, lai izrakstītu Marku no mūsu iepriekšējā piemēra, mēs ierakstām logooff 4 .

Komandu uzvedne nesniedz nekādu brīdinājumu vai apstiprinājumu, ka lietotājs ir izrakstījies, taču, atkārtoti izpildot pirmo komandu, tiek parādīts, ka lietotājs vairs nav sarakstā.

Izrakstoties no lietotāja šādā veidā, pastāv tāds pats risks zaudēt visus nesaglabātos datus, ar kuriem viņš, iespējams, ir strādājis; Komandu uzvedne vienkārši nebrīdina pirms šo komandu palaišanas. Pirms akli pārtraucat sesiju, pārliecinieties, vai jebkurš lietotājs, no kura izrakstāties, ir saglabājis visu savu darbu.

  Kā atvērt RAW attēlu failus operētājsistēmā Windows 10