Kā iestatīt derīguma termiņu, kopīgojot failus Google diskā

Faila kopīgošana no Google diska ir lielisks veids, kā ļaut klientiem un darbuzņēmējiem piekļūt dokumentiem, tos nelejupielādējot. Ja vēlaties, lai cilvēkiem būtu tikai pagaidu piekļuve failiem, varat iestatīt automātisku derīguma termiņu, kad tos kopīgojat. Lūk, kā.

Piezīme. Lai izmantotu šo funkciju, jums kā dokumenta īpašniekam ir jābūt apmaksātam G Suite kontam. Personām, ar kurām kopīgojat dokumentus, nav nepieciešams apmaksāts konts, lai skatītu dokumentus.

Kā Google diska failos iestatīt derīguma termiņu

Aizdedzina Google disks kas ir saistīts ar jūsu G Suite kontu, ar peles labo pogu noklikšķiniet uz faila, kuru vēlaties kopīgot, un pēc tam konteksta izvēlnē noklikšķiniet uz Kopīgot.

  Kā eksportēt un importēt Outlook drošos un bloķētos sūtītājus

Pievienojiet visu to personu e-pasta adreses, ar kurām vēlaties koplietot failu, un pēc tam noklikšķiniet uz pogas „Sūtīt“. Ja nosūtāt ielūgumu uz Gmail kontu, šīs personas tiek automātiski pievienotas to personu sarakstam, kuras var piekļūt failam. Ja sūtāt uz cita veida adresi, katra persona saņems e-pastu ar saiti, kas novirzīs uz failu.

Tagad ar peles labo pogu noklikšķiniet uz faila un vēlreiz noklikšķiniet uz komandas “Koplietot”.

Šoreiz, kad ir atvērtas koplietošanas opcijas, noklikšķiniet uz saites “Papildu”.

Blakus katras personas kontaktinformācijai būs redzama taimera ikona. Noklikšķiniet uz tā, lai iestatītu derīguma termiņu.

Šeit noklikšķiniet uz nolaižamās izvēlnes “Piekļuves termiņš beidzas”, lai izvēlētos 7 dienas, 30 dienas vai iestatītu pielāgotu derīguma termiņu.

  Kā notīrīt Gmail sānjoslu

Izvēloties opciju “Pielāgots datums”, tiek atvērts kalendārs, kurā varat izvēlēties precīzāku datumu.

Ja vēlaties iestatīt derīguma termiņu kādam citam, noklikšķiniet uz taimera blakus šīs personas vārdam. Katrai personai ir jāiestata derīguma termiņš.

Visbeidzot noklikšķiniet uz “Saglabāt izmaiņas”, lai pabeigtu labojumus, ko esat veicis visiem lietotājiem.

Šeit ir viens brīdinājums, kas jums jāzina. Pēc noklusējuma personas, ar kurām kopīgojat failu, var lejupielādēt, drukāt vai kopēt failu, un, ja viņi to dara, viņiem būs piekļuve šīm kopijām pēc jūsu iestatītā derīguma termiņa beigām. Varat iestatīt viņu atļauju tikai skatīt un pēc tam ieslēgt opciju “Atspējot lejupielādes, drukāšanas un kopēšanas opcijas komentētājiem un skatītājiem”, lai to novērstu, taču šīs personas nevarēs rediģēt dokumentu.

  Kā lietot Outlook Online atlikšanas rīku

Tomēr, ja jums ir personas, kurām nepieciešama pagaidu piekļuve, lai skatītu vai komentētu dokumentu, šī funkcija darbojas lieliski.