Kā atspējot un noņemt Windows 10 konta sinhronizācijas iestatījumus

Operētājsistēmā Windows 10 varat sinhronizēt iestatījumus visās ierīcēs, kurās pierakstāties, izmantojot savu Microsoft kontu. Daži no šiem iestatījumiem ietver motīvus, valodas preferences un paroles. Bet ko darīt, ja nevēlaties, lai jūsu vecie iestatījumi tiktu pārsūtīti? Lūk, kā atspējot un noņemt visus konta sinhronizācijas iestatījumus operētājsistēmā Windows 10.

Kā darbojas sinhronizācijas iestatījumi?

Sinhronizācijas iestatījumi pirmo reizi tika ieviesti operētājsistēmā Windows 8, un tie ir pieejami jebkurā Windows 10 ierīcē, kurā pierakstāties ar savu Microsoft kontu.

Pēc noklusējuma, kad iespējojat sinhronizācijas iestatījumus, sistēma Windows pakalpojumā OneDrive augšupielādē dažādus sistēmas iestatījumus un preferences. Kad pierakstāties citā ierīcē ar to pašu kontu un kurā esat arī iespējojis sinhronizācijas iestatījumus, visi šie iestatījumi tiek pārsūtīti. Tas ir ļoti noderīgi, ja, piemēram, vēlaties, lai jūsu galddators un klēpjdators izskatās vienādi, vai arī vēlaties saglabāt visus iestatījumus pēc jaunas instalēšanas.

  Kā operētājsistēmā Windows 10 novērst ziņojumu “Problēma, izņemot lielapjoma atmiņas ierīci”.

Tālāk ir norādīts to iestatījumu saraksts, kas tiek sinhronizēti ar jūsu Microsoft kontu.

Motīvs — darbvirsmas fons, lietotāja flīze, uzdevumjoslas pozīcija utt.
Paroles — Windows akreditācijas datu pārvaldnieks, tostarp Wi-Fi profili
Valodas preferences — pareizrakstības vārdnīca, sistēmas valodas iestatījumi
Vienkārša piekļuve — diktors, ekrāna tastatūra, palielinātājs
Citi Windows iestatījumi — Pilns citu Windows iestatījumu saraksts

Kā ierīcē atspējot konta sinhronizācijas iestatījumus

Atspējojot sinhronizācijas iestatījumus operētājsistēmā Windows 10, varat ierobežot to, kādu informāciju Microsoft sūta uz mākoni un uzglabā savos serveros. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties atspējot vienu iestatījumu vai pārtraukt sinhronizāciju pavisam, šādi varat vienreiz un uz visiem laikiem iegūt kontroli pār saviem iestatījumiem.

Piezīme. Ja jums ir vairākas ierīces, kurās visas izmanto sinhronizācijas iestatījumus ar jūsu Microsoft kontu, katrai ierīcei ir jāveic šīs darbības, lai pilnībā atspējotu un noņemtu sinhronizācijas iestatījumus.

Atveriet lietotni Iestatījumi, noklikšķinot uz pogas Sākt un pēc tam uz Iestatījumu zobrata. Varat arī nospiest Win+I.

  Kā saņemt brīdinājumus par Google kalendāra notikumiem operētājsistēmā Windows 10

Iestatījumu logā noklikšķiniet uz opcijas „Konti“.

Lapas Konti kreisajā pusē noklikšķiniet uz “Sinhronizēt iestatījumus”.

Ja jums joprojām patīk doma sinhronizēt dažus iestatījumus dažādās ierīcēs, taču vēlaties ierobežot glabājamo informācijas apjomu, mēģiniet izslēgt noteiktas opcijas zem virsraksta “Individuālie sinhronizācijas iestatījumi”.

Pretējā gadījumā, lai pilnībā atspējotu sinhronizācijas iestatījumus, pārslēdziet galveno “Sinhronizācijas iestatījumu” slēdzi pozīcijā “Izslēgts”. Tas pilnībā atspējo visas apakšopcijas.

Kā noņemt sinhronizācijas iestatījumus

Sinhronizācijas iestatījumu atspējošana neļauj ierīcei pārsūtīt vai saņemt iestatījumus uz OneDrive. Tas varētu būt viss, ko vēlaties darīt. Ja, piemēram, jums ir vairāki datori un vēlaties, lai lielākā daļa no tiem tiktu sinhronizēti, varat atspējot sinhronizācijas iestatījumus tajos, kurus nevēlaties sinhronizēt.

No otras puses, ja esat atspējojis sinhronizācijas iestatījumus visās savās ierīcēs, varat arī noņemt visus saglabātos iestatījumus no OneDrive. Varbūt jūs vispār neplānojat izmantot šo funkciju un vienkārši vēlaties izņemt šo informāciju no OneDrive, vai varbūt vēlaties tikai dzēst visus iestatījumus un pēc tam savās ierīcēs atkārtoti iespējot sinhronizācijas iestatījumus, lai sāktu no jauna. Jebkurā gadījumā, lūk, kā to izdarīt.

  Kā instalēt monitora krāsu profilu operētājsistēmā Windows

Piezīme.: Lai noņemtu visus datus no sava OneDrive konta, vispirms ir jāizslēdz sinhronizācijas iestatījumi visās ierīcēs, kas savienotas ar jūsu Microsoft kontu.

Ieslēdziet pārlūkprogrammu un dodieties uz Izdzēsiet savus personīgos iestatījumus no mākoņa OneDrive lapa. Ritiniet līdz apakšai un noklikšķiniet uz “Noņemt”, lai noņemtu mākonī saglabātos iestatījumus. Ja jums ir jāpierakstās, dariet to, izmantojot kontu, no kura vēlaties noņemt iestatījumu informāciju.

Noklikšķiniet uz “Jā”, kad tiek prasīts apstiprinājums.

Jūsu konta iestatījumi tagad ir noņemti no Microsoft serveriem. Neviena jauna ierīce, kurā pierakstāties, izmantojot savu Microsoft kontu, nepārņems iestatījumus no vecā datora. Un, ja kādā no savām ierīcēm atkārtoti iespējosiet sinhronizācijas iestatījumus, šie iestatījumi atkal tiks saglabāti pakalpojumā OneDrive.